Tι είπε ο Αύγουστος Καίσαρας πριν πεθάνει;

December 19, 2007 at 9:50 pm (ΔΙΑΦΟΡΑ) ()

Μιλάμε για τον άνθρωπο που κυβέρνησε τον τότε γνωστό κόσμο για καμμιά 40αριά χρόνια.Κυβέρνησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε μια έκταση στην οποία σήμερα υπάρχουν καμμιά 200αριά κράτη.
Μιλάμε για τον άνθρωπο που είχε απεριόριστη δύναμη, τεράστια μέσα, και τα καλύτερα μυαλά επιστήμονες και φιλοσόφους. Είχε πίσω του παράδοση και κουλτούρα της κλασσικής Ελλάδας, της Ρώμης και της Μέσης Ανατολής.

Τι είπε αυτός ο άνθρωπος πριν πεθάνει;

Αυτός που θα μπορούσε να γκρεμίσει και να ξαναφτιάξει τον κόσμο από την αρχή, που με μια του λέξη μπορούσε να κινητοποιήσει τους πάντες έχοντας δικαίωμα ζωής και θανάτου σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μιας τεράστιας επικράτειας.
Πόσες βιβλιοθήκες θα μπορούσε να ιδρύσει και να τις γεμίσεις με εκατομύρια τόνους βιβλία, σαν αυτήν της Αλεξάνδρειας που φτιάξαν οι χθεσινοί Λαγίδες Πτολεμαίοι, οι απόγονοι των τσιφλικάδων της Μακεδονίας.
Πόσα Πανεπιστήμια, πόσα σχολεία, πόσα ερευνητικά κέντρα, πόσες σχολές φιλοσοφίας, πόσες Ακαδημίες θα μπορούσε να φτιάξει, για να βγαίνουν χιλιάδες επιστήμονες και τεχνολόγοι, μαθηματικοί και μηχανικοί, μορφωμένοι που θα ασχολούνται με κάθε είδος επιστήμης και έρευνας.

Τι είπε αυτός ο κυριολεκτικά “θεός” επι της Γής πριν πεθάνει;

Αυτός που πραγματικά μπορούσε να φτιάξει ένα κράτος παρόμοιο με την Κίνα που να υπάρχει για πάντα χωρίς διακοπή σαν οντότητα για 2000 χρόνια, προσφέροντας σταθερότητα και ανάπτυξη ώστε σήμερα να είχαμε εποικίσει τον Άρη και να είχαμε φτάσει στο Άλφα Κενταύρου, να ζούσαμε 250 χρόνια, να είχαμε απαντήσει σε όλα τα προβλήματα της κοσμολογίας και της οντολογίας.

Ο Αύγουστος Καίσαρας πριν πεθάνει είπε:
Acta est fabula, plaudite – ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

τι σας λέει αυτό;
Ο άνθρωπος δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τον ρόλο του. Ήτανε ένας διαχειριστής του τίποτα. Δεν είχε κανένα όραμα, κανένα στόχο ακριβώς όπως ένα ασήμαντο τίποτα από τα εκκατομύρια που κυβέρνησε. Ήταν κάποιος από το κοπάδι που οι περιστάσεις τον έφεραν να κυβερνά ανθρώπινα πρόβατα. Μια καρικατούρα, ένας ηθοποιός, μια σύμβαση, μια ισορροπία συμφερόντων και διαπλοκών ασήμαντων ανθρώπων.
Αποτέλεσμα: Το μόνο σημείο στο οποίο βρέθηκε αρχαία βιβλιοθήκη στην Ευρώπη είναι στην πόλη Herculaneum στους πρόποδες του Βεζούβιου και η βιβλιοθήκη διατηρήθηκε μόνο επειδή ο πάπυρος σκεπάστηκε από την λάβα. Φυσικά ήταν ιδιωτική βιβλιοθήκη μιας κοινότητας Επικούρειων:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_271991_28/11/2004_124711

Συμπέρασμα: Ο μόνος ρόλος που έπαιξε ο Καίσαρας ήταν να φτιάξει το περιβάλλον για να εξαπλωθεί μετέπειτα το καρκίνωμα των μονοθειστικών θρησκειών. Δεν έκανε τίποτα άλλο.

Και αν αυτός που είχε όλην την δύναμη, όλη την δυνατότητα και όλα τα προσόντα να κάνει κάτι, Αν αυτός δεν έκανε τίποτα, μάλλον δεν θα γίνει ποτέ τίποτα και σε καμμιά περίπτωση.
Υπό αυτήν την συνθήκη μήπως αξίζει στην ανθρωπότητα να αυτοκαταστραφεί και να διαλυθούν όλα και να μην μέινει τίποτα ώστε να πούμε όλοι μαζί:

Acta est fabula, plaudite – ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Advertisements

2 Comments

  1. agnostosxyz said,

    Για να αλλάξουν τα πράγματα δεν χρειάζεται μόνο ένας άνθρωπος με όραμα , χρειάζεται οι πολίτες να έχουν όραμα . Αυτοί θα κάνουν την αλλαγή . Το θέμα είναι πότε ο κόσμος θα το καταλάβει και θα ζητήσει να γίνει αυτό που επιθυμεί ?

  2. Alexandros said,

    Πολύ καλό το ποστ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: