“Η εφαρμογή της σαρία στη Βρετανία είναι αναπόφευκτη!”

February 8, 2008 at 6:29 pm (ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ) ()

Ποιός το λέει; Μήπως κανένας Ιμάμης ή Χότζας; όχι! το λέει ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι! Όπως και κατά την εισβολή του χριστιανισμού πριν 1700 χρόνια στην Ευρώπη όταν ο “μεγάλος” Pontifex Maximus Κωνσταντίνος πρόδωσε τον ελληνορωμαικό κόσμο, έτσι και τώρα οι πρώτοι που προδίδουν πρώτοι την παρούσα θρησκεία είναι οι επίσημοι εκπρόσωπο της! Ως συνήθως, όπως πάντα.

Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι: η εφαρμογή της σαρία στη Βρετανία είναι αναπόφευκτη!

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=08.02.2008,id=26985048

Τη δημόσια αντιπαράθεση για την ενσωμάτωση των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βρετανία πυροδότησε εκ νέου η δήλωση του αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας ότι η εφαρμογή κάποιων πτυχών της σαρία -του ισλαμικού νόμου- στη χώρα φαίνεται «αναπόφευκτη». Μιλώντας στο BBC, ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, δρ Ρόουαν Γουίλιαμς, είπε ότι «κάποιοι όροι του ισλαμικού νόμου αναγνωρίζονται ήδη από την κοινωνία και τους νόμους μας». Αυτό που χρειάζεται είναι να «αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες νιώθουν ότι δεν τους εκφράζει το βρετανικό νομικό σύστημα». Σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν να κρατήσουν αποστάσεις από τα σχόλια του αρχιεπισκόπου. Ο πρωθυπουργός, μέσω εκπροσώπου του, δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να εφαρμόζεται ο βρετανικός νόμος, που βασίζεται σε βρετανικές αξίες». Οι Τόρις ανέφεραν ότι τα σχόλια του δρος Γουίλιαμς «δεν βοηθούν» και ότι «όλοι οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να τηρούν τους ίδιους νόμους που ψηφίζει το Κοινοβούλιο», ενώ παρόμοια σχόλια έκαναν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί. Ο δρ Γουίλιαμς ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι «απάνθωπες τιμωρίες» που ισχύουν σε άλλα κράτη, αλλά ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να έχουν επιλογή όσον αφορά οικονομικές και οικογενειακές υποθέσεις. Οπως είπε, αυτό θα είναι ένας τρόπος για να καλλιεργηθεί η κοινωνική συνοχή στη βρετανική κοινωνία, την οποία χαρακτήρισε «κατακερματισμένη». Εκπρόσωπος του μουσουλμανικού ιδρύματος Ράμανταν ανέφερε στο Ρόιτερ ότι η χρήση της σαρία θα άμβλυνε τις εντάσεις στη βρετανική κοινωνία, καθώς θα έδινε στους μουσουλμάνους την αίσθηση ότι οι Βρετανοί σέβονται την πίστη τους. Μειονοτικά δικαστήρια έχουν αφεθεί σιωπηρά να λειτουργούν στη Βρετανία εδώ και αρκετά χρόνια. Το πιο γνωστό είναι το εβραϊκό δικαστήριο Μπεθ Ντιν στο βόρειο Λονδίνο, το οποίο διευθετεί υποθέσεις αστικού δικαίου. Μουσουλμανικά δικαστήρια δίνουν «συμβουλές» σε υποθέσεις διαζυγίων ή οικονομικών διαφορών. Ο ίδιος ο αγγλικός νόμος επιτρέπει την επίλυση διαφορών ανάμεσα σε δύο πλευρές, εφόσον αυτές έχουν συμφωνήσει ένα τρίτο, ανεξάρτητο μέλος που θα τις επιλύσει. Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, όταν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι σομαλικό δικαστήριο στο νότιο Λονδίνο εκδίκαζε ποινικές υποθέσεις. Οπως είχε αποκαλυφθεί, σε μια υπόθεση μαχαιρώματος ενός Σομαλού από ομάδα νεαρών, το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι οι νεαροί έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος.
Advertisements

2 Comments

  1. ΑΝΤΙΟΧΟΣ said,

    Φαίνεται ότι η θρησκευτική σύγκρουση στην Αγγλία θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα σε όλη την Ευρώπη. Πάντως, το προπαγανδιζόμενο “πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό, οικουμενιστικό, διεθνιστικό, προοδευτικό, αριστερό” σύστημα θα καταρρεύσει μέσω αυτής της σύγκρουσης, ασχέτως της κατάληξής της. Καλώς ή κακώς, τίποτε δεν είναι αιώνιο.

  2. atomakaikeno said,

    Σίγουρα τίποτα ανθρώπινο δεν είναι αιώνιο. Ωστόσο η Δύση θα μπορούσε να πάρει πολλά μαθήματα από την Κίνα η οποία φτιάχτηκε την ίδια εποχή περίπου με την Ρωμαική Αυτοκρατορία και υπάρχει ακόμα, σε αντίθεση με το Ρωμαικό Κράτος που διαλύθηκε σε 200 κομμάτια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: