“Η θρησκευτική πίστη προσφέρει ευτυχία”, (χα χα)

April 3, 2008 at 3:42 pm (ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ) ()

http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080325&nid=7952089

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από τους μη πιστεύοντες, αφού ξεπερνούν πιο εύκολα τα εμπόδια που τους φέρνει η ζωή. Αναλύοντας στοιχεία δημοσκοπήσεων για τις συμπεριφορές, προτεσταντών και καθολικών επιστήμονες της Οικονομικής Σχολής του Παρισιού και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Ερευνας είδαν ότι η θρησκεία παρέχει ένα είδος «ασπίδας» στους πιστούς απέναντι στις δυσκολίες τις ζωής, όπως π.χ. η ανεργία, με συνέπεια να απογοητεύονται πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας τους.

Advertisements

2 Comments

  1. Elias said,

    Δεν καταλαβαίνω πού είναι η ένστασή σου ούτε γιατί γελάς (ειρωνικά;).
    Ίσως η έκφραση του κειμένου (“πιο ευτυχισμένοι”) να είναι λίγο υπερβολική, όμως τα ευρήματα της έρευνας που παρουσιάζει είναι αξιοπρόσεκτα. Ή μήπως όχι;

  2. atomakaikeno said,

    Είναι λογικό, η θρησκεία φτιάχτηκε για αυτό ακριβώς: Για να κάνει τους τελειωμένους και αποτυχημένους ανθρώπους να αισθάνονται κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.
    Δεν είναι τυχαίο ότι π.χ ο απόστολος Σαούλ ήταν σκηνοποιός, βρίσκονταν δηλαδή στον πάτο της πνευματικής κοινωνίας, ένα πραγματικό πνευματικό και φιλοσοφικό σκουπίδι. Αυτό το σκουπίδι και τα υπόλοιπα σκουπίδια των θρησκειών έκαψαν τα βιβλία των αρχαίων ελλήνων επιστήμονων, γιατί προφανώς τα μηδενικά της κοινωνίας δεν αισθάνονται σε καμιά εποχή, άνετα με την επιστήμη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: