Ο ηρωικός Αυτοκράτορας Δέκιος

April 8, 2008 at 4:41 pm (ΔΙΑΦΟΡΑ) ()

Ένα από τα πρόσωπα που η θρησκεία καταδίκασε ως τέρατα είναι η ηρωικός Ρωμαίος Αυτοκρατόρας Δέκιος. Η ειρωνία είναι ότι ενώ ο Δέκιος σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του πολεμώντας εναντίον βαρβάρων εισβολέων στα εδάφη της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, η θρησκεία αγιοποίησε άτομα σαν τον “μέγα” κωνσταντίνο και την μαμά του που σκοτώθηκαν στον ύπνο στο κρεβάτι τους φορώντας τις πιτζάμες τους και που επέβαλλαν τις τερατώδεις βαρβαρικές λατρείες και θρησκείες στην πολιτισμένη Δύση, ενώ σήμερα οι μισοί έλληνες έχουν το όνομα του αυτοκράτορα κωστάκη και οι μισές ελληνίδες το όνομα της μαμάς του.

Η αλήθεια είναι ότι ο ήρωας Δέκιος θεωρείται τέρας μαζί με τον αυτοκρατόρα Διοκλητιανό γιατί προσπαθησαν να βάλουν τάξη και να εξορθολογίσουν το οικοδόμημα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Επειδή όμως η λέπρα του Χριστιανισμού μπορούσε να αναπτυχθεί μόνο μέσα σε χαοτικές και παρακμιακές καταστάσεις, όποιος αυτοκράτορας προσπαθούσε να βάλει τάξη στο μπάχαλο θεωρείτε σήμερα από την Ιστορία και τη θρησκεία τέρας.

Λεπτομέρεια: Όταν ανακοίνωσαν στον Δέκιο, κατά τη διάρκεια της μάχης στη Δοβρουτσά εναντίον των Γότθων, ότι σκοτώθηκε ο γιος του απάντησε:“να μη κλάψει κανείς, ο θάνατος ενός στρατιώτη δεν είναι μεγάλη απώλεια για την αυτοκρατορία”. Συγκρίνετε αυτή τη διαγωγή με αυτή του “άγιου” Κωνσταντίνου που διέταξε ο ίδιος να σκοτώσουν τον γιο του και τη γυναίκα του.

Αυτός ήταν ο ατσάλινος Αυτοκράτορας Δέκιος:

δεκιος

Advertisements

2 Comments

 1. Φωσφόρος said,

  Μπράβο. Εξαιρετική τοποθέτηση. Ο Δέκιος είχε προείδει την καταστροφή που ερχόταν και προσπάθησε να σώσει τον πολιτισμό, αλλά χάθηκε πρόωρα. Έβαλε όλους τους υπήκοους της αυτοκρατορίας να ρίξουν θυμίαμα στον Βωμό της Πατρίδας για να πιάνονται οι χριστιανοί και αυτομάτως επέστρεψαν στην παραδοσιακή Θρησκεία δεκάδες χιλιάδες βαφτισμένοι.

 2. ο θειος Ισιδωρος said,

  Ο αυτοκρατωρ Δέκιος (249-251μ.Χ.), είναι γνωστος από τα΄αρχεια του ΙΘΙ και συγκεκριμενα από το Φακελο «Ιουλιανα 65» (http://panosz.wordpress.com/2007/01/18/iouliana65/) ο οποιος

  Συμφωνα με την αγια και μεγαλη του χριστου εκκλησια ο Δεκιος -μεσω του ναυαρχου του Νουμέριου- συνεβαλε εις τη …Αγιοποιηση του Αγιου Μερκουριου για τον οποιο αγιο η χριστιανοσυνη ισχυριζεται οτι ηταν αυτος που σκοτωσε τον εστεμενο φιλοσοφο αυτοκτατορα Ιουλιανο (264μχ) παρ΄οτι αυτος ειχε πεθανει 200 χρονια πριν !!!
  Συμφωνα με τους χριστιανους, περαν της “αγιοποιησεως” του αγιου Ισιδωρου -συνονοματου του θειου Ισιδωρου και προστατη του ΙΘΙ- κατά την διετην θητεια του εν λογω αυτοκρατορος προηχθησαν σε αγιους εγκαταλειποντες τον ματαιον τουτον κοσμον οι ακολουθοι:
  Ρέπρεβος(γνωστος και ως Αγιος Χριστοφορος), Λαυρέντιος, Ξυστός και Ιππόλυτος .
  -Καλλιόπης , Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου.Του αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους, του εν Κων/πόλει (†1559). Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου, [Ναυκρατίου] και Παύλου του ομολογητού.Οσίας Μελανείας.
  Επισης προωθηθησαν εις +Κυριον εις τους ουρανους δια τα περαιτερω:
  Ο Άγιος Κυπριανός, η Άγια Ιουστίνα, οι εν Εφέσσω επτά παίδαις και ο Φλαβιανός Πάπας Ρώμης.
  Ατον Άγιο Κυπριανό, την Άγια Ιουστίνα, τους εν Εφέσσω επτά παίδας
  Ακολουθει η χωρεια:
  Των Μαρτύρων Τρύφωνος (†250), Περπετούας και των συν αυτή (†202), Θεΐωνος και των δύο παίδων. Καρίωνος, Ρευκάτου, Σατορνίλλου, Σατίρου, Σεκούνδου και Φηλικιτάτης. Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Ναυπλίου (†1655). Οσίων Βασιλείου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού του εξ Αθηνών (†870) και Βενδιμιανού. Πέτρου του εν Γαλατία και Τιμοθέου του ομολογητού. Αυταδέλφων Γεωργίου επισκόπου, Δαβίδ και Συμεώνος του νέου Στυλίτου, των εκ Μυτιλήνης. Αδριανού, Πολυεύκτου, Πλάτωνος και Γεωργίου των εν Μεγάροις μαρτύρων. δες και τον Φλαβιανό Πάπα Ρώμης. ς.
  Στην ατζεντα …αγιοποιησεων του Δεκίου περιλαμβανονται με την σειρα που εμφανιζοντα οι:
  Αγιοι Τερέντιος και Νεονίλα, Νίκανδρος, Ησύχιος, Βάραχος, Μαξιμιανός, Καλλίνικος, Ξάντικος, Αθανάσιος, Θεόδωρος, Δουκίτιος, Ευγένιος, Θεόφιλος, Ουαλέριος, Θεόδοτος, Καλλίμαχος, Ιλάριος, Γιγάντιος, Λογγίνος, Θεμέλιος, Ευτύχιος, Διόδοτος, Καστρίκιος, Θεαγένης, Μάμας, Νίκων, Θεόδουλος, Βοστρύκιος, Ουίκτωρ, Δωρόθεος, Κλαυδιανός, Επιφάνιος, Ανίκητος και Ιέρων, οι οποίοι την επομένη αποκεφαλίσθηκαν μαζί με τον Ιέρωνα., Γαλακτίωνας και Επιστήμη !
  Η Αγιοποιησις γινετα με την μεθοδο των “βασάνων, εμπτυσμων και κολαφισμων”
  Τελος διοριζει ανθυπατο Κρητης τον συνονοματο του Δέκιον ο οποιος κατ΄εντολην προβαινει σε ομαδικες …αγιοποιησεις και συγκεκριμενα αυτην των Αγιων Δεκαμαρτυρων(!)
  Αυτοί ήταν ο Θεόδουλος, ο Σαντορνίνος, ο Εύπορος, ο Γελάσιος και ο Ευνικιανός, καταγόμενοι από τη μητρόπολη Γορτύνης. Ο Ζωτικός από την Κνωσό, ο Αγαθόπους από το επίνειο Πάνορμος (σήμερα Καστέλι Μυλοποτάμου), ο Βασιλείδης από την Κυδωνία, ο Ευάρεστος και Πόμπιος από το Ηράκλειο!
  Απαξαπαντες +Βοηθεια μας+ (Αγιούτο)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: