Κοριτσάκι με δύο πρόσωπα λατρεύεται ως η μετενσάρκωση θεάς στην Ινδία

April 10, 2008 at 7:43 pm (ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ) ()

http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080409&nid=8121653&sn=&spid=

Οι κάτοικοι του χωριού της μικρής Λάλι προσφέρουν δώρα για να πάρουν την ευλογία της

Φωτογραφία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Αναστάτωση- αλλά, παραδόξως, ευχάριστη…- έχει προκαλέσει σε ένα χωριό της Ινδίας μια φοβερή τερατογένεση. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι με δύο πρόσωπα το οποίο οι κάτοικοι λατρεύουν γιατί θεωρούν ότι είναι μετενσάρκωση μιας θεάς του ινδουισμού. Κάθε μέρα την επισκέπτονται στο σπίτι της, της φιλούν τα πόδια και της προσφέρουν χρήματα και δώρα για να πάρουν την «ευλογία» της. Η μικρή Λάλι, η οποία γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου, πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κρανιοπροσωπικής ανωμαλίας, όπου σε ένα κρανίο έχουν διαμορφωθεί δύο πρόσωπα. Με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Λάλι είναι διπλά (έχει τέσσερα μάτια, δύο μύτες και τέσσερα χείλη), εκτός από τα αφτιά της, που είναι δύο.
«Η κόρη μου είναι καλά,όπως κάθε άλλο παιδί» δήλωσε ο 23χρονος πατέρας της Βίνοντ Σινγκ, ο οποίος είναι αγράμματος αγρότης. Οπως διαβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του νοσοκομείου στο οποίο γεννήθηκε το κοριτσάκι, «φαίνεται ότι έχει μια κανονική ζωή, χωρίς αναπνευστικά προβλήματα (…) Πίνει γάλα και από τα δύο της στόματα, ενώ ανοιγοκλείνει και τα τέσσερα μάτια της ταυτόχρονα».
Σε πολλά χώρια της ινδικής υπαίθρου επικρατεί μια βαθιά δεισιδαιμονία, με αποτέλεσμα το δύσμορφο κορίτσι να θεωρείται η μετενσάρκωση της θεάς Ντούργκα- πιο γνωστής με το όνομα Κάλι-, η οποία συνήθως απεικονίζεται με τρία μάτια και πολλά χέρια. Από την ημέρα που γεννήθηκε περίπου 100 άνθρωποι επισκέπτονται τη Λάλι κάθε μέρα στο σπίτι της, προκειμένου να της αγγίξουν τα πόδια της και να της προσφέρουν χρήματα από τα πενιχρά έσοδά τους. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του νοσοκομείου, το μικρό κορίτσι άρχισε να λατρεύεται ήδη από τις πρώτες οκτώ ώρες της ζωής του. Παράλληλα, ο αρχηγός του χωριού αυτού, που βρίσκεται 40 χλμ. ανατολικά της ινδικής πρωτεύουσας, Νέο Δελχί, δήλωσε ότι σχεδιάζει να χτίσει έναν ναό αφιερωμένο στη θεά Ντούργκα, «προκειμένου οι γονείς να μπορέσουν εκεί να δείχνουν και να φροντίζουν την κόρη τους». Οι γονείς της Λάλι παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2007 και το κοριτσάκι είναι το πρώτο τους παιδί. Οπως δήλωσε ο πατέρας της, την πήγε σε ένα νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, όπου οι γιατροί πρότειναν το μωρό να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα εσωτερικά του όργανα. Ο ίδιος όμως δεν το έκανε, εκτιμώντας ότι δεν είναι αναγκαίο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: