Από 8 έως 20 Μαΐου η φετινή 31η Γιορτή Βιβλίου

May 11, 2008 at 7:27 am (ΔΙΑΦΟΡΑ) ()

http://news.pathfinder.gr/culture/books/474076.html

Με σύνθημα “Βιβλίο: Ένα ταξίδι στη μαγεία της ανάγνωσης” ξεκινά στις 8 Μαΐου η 31η Γιορτή Βιβλίου. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να αναδείξει το βιβλίο στα μάτια των νέων σαν μέσο απόλαυσης και περιπέτειας. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ

Αφιερωμένη στους νέους και στους φίλους του βιβλίου και με σύνθημα “Βιβλίο: Ένα Ταξίδι στη Μαγεία της Απόλαυσης”, αρχίζει την Πέμπτη 8 Μαΐου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η 31η Γιορτή Βιβλίου. Συνολικά 300 εκδότες και χιλιάδες νέοι και παλαιοί τίτλοι καλούν τον επισκέπτη στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της φετινής Γιορτής του Βιβλίου δεν είναι απλώς η παρουσίαση των εκδοτικών προσπαθειών, αλλά η προσέλκυση ενός νέου και δυναμικού κοινού, που πρέπει να δει το βιβλίο σαν ταξίδι, περιπέτεια, απόλαυση και όχι σαν καταναγκασμό.

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες με την έκθεση εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις με Έλληνες λογοτέχνες, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, αλλά κυρίως διαδραστικές εκδηλώσεις, όπου με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν τον μαγικό χώρο του βιβλίου.

Η Γιορτή Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: