ΛΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: “ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ – Τα δεκανίκια του καπιταλισμού”

May 28, 2008 at 5:23 pm (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ) ()

Αλλά ο χριστιανισμός εμφανίζεται ως θρησκεία. Και το ίδιο ισχυρίζεται ως σήμερα. Πως έδρασε όμως σα βαρβαρική επιδρομή; Και γιατί λειτούργησε σαν καταλύτης κάθε ελληνικού στοιχείου, μετερχόμενος μέσα που μόνο ο ναζισμός μεταχειρίστηκε; Ο χριστιανισμός ισχυρίστηκε, και ισχυρίζεται ακόμα, πως μοναδικό κίνητρο ήταν η Σωτηρία. Σύμφωνοι. Αλλά τίνος; Μα της συσσώρευσης του Πλούτου και της Εξουσίας.

Αυτός είναι ο στόχος του βιβλίου: Η απομυθοποίηση μιας απάτης, όπως στάθηκε η χριστιανική θρησκεία, που γίνεται θεμέλιο του καπιταλισμού. Και που δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την κατάργηση του ελληνικού ορθολογισμού.

Διαφορετικά θα εξακολουθήσει να εκκρεμεί ένα ζητούμενο: Από τον Ελληνικό πολιτισμό γεννιέται η Ταυτότητα του Ανθρώπου. Γιατί ο χριστιανισμός καταργεί αυτήν την ταυτότητα για να σώσει δήθεν τον άνθρωπο;

Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Advertisements

5 Comments

 1. DIMITRA said,

  PERFECT!!!!

 2. Κρανιδιώτης Νάσος said,

  Το βιβλίο είναι καταπληκτικό. Με αποδείξεις, όχι αερολογίες, τεκμηριώνει την απάτη του χριστιανισμού δίνοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ανατρέξει στη βιβλιογραφία και να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα και μόνος του.
  Ο χριστιανισμός είναι πολιτικό σύστημα πλασμένο απ’ ευθείας από τους Ιουδαίους σαν απόπειρα να αποφύγουν τον εξελληνισμό τους κατά τους ελληνιστικούς χρόνους. Εκείνη την εποχή το κίνημα του Επικουρισμού ήταν πανίσχυρο. [Διαβάζοντας ανεξάρτητα από το βιβλίο, σχετικά με τον Επίκουρο διαπιστώνω πόσο πιο μπροστά από την εποχή του ήταν. Αξίζει να μελετηθεί.] Ο Παύλος είναι όργανο των Ιουδαίων και των Ρωμαίων και τα κατορθώματά του θεμελιώνουν το έκτρωμα του χριστιανισμού 2 αιώνες μετά τον ατιμωτικό θάνατό του.

  Λυπούμαι που διαβάζω σε διάφορα σημεία του διαδικτύου κενές απόψεις που δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά σίγουρα αποτυπώνουν τη διάθεση των κάθε λογής δογματικών να αμαυρώσουν την αλήθεια· όπως άλλωστε έκαναν άλλοι σαν αυτούς και ο παντοσύναμος φορέας τους (η Εκκλησία) εδώ και τόσους αιώνες. Εξ’ άλλου δεν είναι τυχαίο που ανεξάρτητα από το βιβλίο αυτό, πάμπολοι έχουν ασχοληθεί με τη βρομιά και τη δυσωδία που εκπέμπει η Εκκλησία και η απάτη του χριστιανισμού (π.χ. Ρασσιάς) δίδοντας στοιχεία στη δημοσιότητα που συμπληρώνουν το έργο της κας. Ζωγράφου.

 3. Αντιπολιτευόμενος said,

  Υπέροχο βιβλίο. Το διάβασα δυο φορές και κάθε τόσο ξανα ρίχνω μια ματιά. Η Ζωγράφου απέδειξε πως το οργανωμένο έγκλημα έχει ηλικία 2000 χρόνων!

 4. Σ.Μ. said,

  Να σας ρωτήσω, στο βιβλίο της η συγγραφεας πόσες επιστολές Προς Ρωμαίους αναφέρει;

 5. atomakaikeno said,

  δυστυχώς το έχω στο πατάρι και δεν μπορώ να ανατρέξω άμεσα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: